Mar 23, 2011

Religulozno

Ovaj dokumentarac u naslovu kombinuje dve reči – ”religija” i ”redikul” (italijanska reč ”ridicolo” u slobodnom prevodu znači ”smešno’.).
Ovo nije dokumentarac za vernike – nego za još uvek neodlučne i ostale. Ako ste vernik – nemojte gledati ovaj dokumentarac.Ako se ipak odlučite gledati – moram vas upozoriti da vas vredjanja, spuštanje ocena i druge teror-metode neće na nijedan način približiti raju, oplemeniti vašu dušu ili skupiti vam više bodova kod bilo koje nebeske stranke – na koju ste pretplaćeni – ovisno o vaspitanju i lokaciji na kojoj ste rodjeni.


Ironicna je tragedija – kad malo razmislite o tome – da neko rodjen u Iranu možda neće dobiti nikad priliku pričati sa Svetim Petrom pred rajskim vratima ili to sto neko rodjen hrišćanskoj Evropi nikad nije imao priliku poginuti za svog boga i da ga zbog toga u raju dočeka nagradni bonus od – ni manje, ni više – 72 device!

Playlista (link)

 


Ako ste zainteresovani za špekulaciju s fantasy-religijskim deonicama – možete se time baviti na svetskoj berzi situiranoj u ljupkom i miroljubivom gradu Jerusalimu.