Mar 16, 2011

"Velika Godina"

"Velika Godina" je izazovni dokumentarac koji propituje mogućnost da su padovi antičkih civilizacija širom planete, i uspon moderne civilizacije možda povezani s gibanjem našeg Sunca oko pridružene zvezde. Ispituju se dokazi o tome da su antičke civilizacije možda bile upoznate s tim nebeskim ciklusom i da naše Sunce pokazuje karakteristike binarnog gibanja.

Mnogi antički narodi su držali da postoji veliki ciklus koji traje otprilike 26000 godina i podeljen je na 4 različita razdoblja koja utiču na razvoj civilizacija u pozitivnom i negativnom smislu.

U ovom dokumentarnom filmu sudeluju istraživači “Binarnog istraživačkog instituta” koji istražuju hipotezu da je Sunce deo binarnog zvezdanog sistema i objašnjavaju da upravo orbitalna putanja Sunca unutar binarnog sistema može bolje objasniti precesiju ravnodnevnica od trenutne luni-solarne teorije i teorije kolebanja Zemlje.


Inaće, većina zvezda u našoj galaksiji se nalaze u orbiti sa jednom ili više zvezde, tako da su usamljene zvezde pre iznimka nego pravilo. Takođe, naučnici teoretskim putem dolaze do spoznaje o sve više i više smeđih patuljaka u našoj galaksiji.

Zanimiljiva stvar je kako je narator ovog dokumentarca James Earl Jones. On je takođe pozajmio glas Darth Vader-u u “Zvezdanim stazama”, koji je bio zapovednik “Mrtve zvezde”.